Lördagen den 21:e april. Årets anda match, första hemmamatchen. Wä IF - Ovesholms IF.

Backlinje: Sandgren, Ristevski, Mattsson(Basse) och Henke
Mittfält: Tim(Starnäs), Clemen(Jocke), Dawid och Ehlde(Nico)
Anfall: Macce och Jens

Bänken: Nico, Basse, Starnäs, Jocke och Danne.

HEMMAPREMIÄR och derby, kan det bli bättre än så. Dags för det omtalade mötet mellan de bägge förorterna Wä och Ovesholm, El Clásico. Det var givetvis inget snack om saken, Wä var det bättre laget och gjorde processen tämligen kort. Det enda jag kommer ihåg var pang, pang, pang, pang och pang, sedan stod vi nere i omklädningsrummet och sjöng med ljuva stämmor, "seger är vår!"

Den kalla lördagseftermiddagen lockade cirka 150 personer till Wä IP. Wä IF vs Ovesholms IF, en tung lördagskväll skulle vänta det vinröda laget. Det lustiga var dock att innan matchen hade en laguppställning från Ovesholm skickats men på den stod inte 2-3 tongivande spelare med. Mina damer och herrar jag trodde aldrig att jag skulle få se eller höra en mörkad laguppställning i division 5. Eller ja, hade Ovesholm köpt Messi eller Ronaldo hade nog kunnat förstå. Men kom igen...

Matchen tog sin start med lugna och kontrollerade nerver från bägge lagen. Det som skilde lagen åt var att det var Wä som skapade chanserna och även målen. Första målet kom genom Thomas som lyckades ruska av sig ovesholmsbackarna inne i straffområdet och tillslut lyfta bollen över målvakten med en läcker chip-lobb. 1-0 till Wä.

Det dröjde sedan inte länge förrän Macce kunde bryta sig fri från sin vänsterkant och med en bredsida placera in 2-0. Ett mycket snyggt anfall avslutades med en tjusig placerad boll i målets bortre hörn, otagbar för ovesholmskeepern.

Resultatet stod sig sedan till halvleksvilan. Första halvlek var en hyfsat avslagen tillställning som bjöd på varken mer eller mindre fotbollsgodis. Det var Wä som skulle vinna och det visade vi redan i första halvlek. Dock var det snack om att vi kunde göra bättre ifrån oss och att vi inte uppnådde vår normala standard.

(Wä IF - Ovesholms IF)
(Foto: Martin Clementson)

Nåväl, andra halvlek startade med samma flyt som första halvlek. Wä började piggt och kunde utöka ledningen till 3-0 genom Thomas. Il capitano som återigen bjöd på ett mycket snyggt chip-mål. Löpte sig fri, såg upp, målvakten - långt ute, en chip, ett mål! Ett utsökt fotbollsmål.

Wä's spelövertag och oklanderliga backlinje satte stop för Ovesholms framfart och 4-0 blev ett faktum. Bollen slogs från Jens till Thomas som tog sig förbi med en snygg first-touch. Väl inne i straffområdet slogs bollen snett inåt bakåt och vem kommer där om inte Henke. I fullfart slungar han upp 4-0 i nättaket. Ännu ett snyggt spel av Wä.

Kajan hade en lugn eftermiddag på Wä IP och kunde med hjälp av en mycket skicklig backlinje avstyra alla så kallade målchanser Ovesholm hade. En eloge ska även mittfältet ha som gång på gång tvingade motståndarlaget att skicka långbollar.

Ytterbackar med speed och uthållighet, mittbackar stabila som höghus och lika kontrollerade som ett datasystem, ett mittfält med touch av vilja, teknik och passningsprecision och ett anfall med speed och målfarlighet, ett vinnande lag helt enkelt.

Fortsättningsvis kunde Wä sedan avgöra matchen och slutresultatet kunde skrivas 5-0. Målskytt denna gång var matchens gigant, Dawid som visade sin gamla klubb vad han går för. Genom ett perfekt inlägg av inhoppande Jocke satte Dawid dit pannan efter en snygg slängnick. Tyvärr valde Dawid att fira målet med familjen istället för med laget.

Jag skulle dock inte vilja säga att det var någon som stack ut. Det var en vinst som hela laget stod för. Hela vägen var det klockrent. Tränare Micke beskriver sitt lag med följande ord: "Vi är stabila rakt igenom" och han nämner även att det är skönt att vi har kommit igång på allvar.

Avslutningsvis skrevs slutresultatet 5-0 och ännu en seger för Wä's pågar. 9 mål på 2 matcher!