Onsdagsuppdatering

Det är den 29 augusti och onsdag. Onsdag innebär att det är två dagar kvar till den viktiga matchen mot Vinslövs IF fredag. Alla matcher känns superviktiga just nu. Dock är det också en viktig match för Vinslöv som i nuläget ligger på 7:e plats i tabellen med 21 poäng. Wä ligger på 3:e plats med 28 poäng.
 
Onsdag innebär för oss Wä:are att det är träning. Vi går nu in på andra veckan tillsammans med Jens Pettersson och Jonas Mattsson. För träningarnas skull har det inneburit lite mer fart och fläkt. Träningen delas numera upp i två delar där olika faser avarbetas, Jonas håller i ena delen och Jens i den andra. Det lägs vikt på mer koncentration, ork och bättre passningar.

Under måndagens träning gav Jens klara indikationer på att han inte ska stanna efter höstsäsongen, tyvärr. Kanske blir det dottern och KDFF-spelaren Moa Pettersson som tar över efter honom? (Moa som under måndagens träning deltog och höll i ett passningsmoment). En annan som troligtvis blir kvar är Jonas, som bland spelarna är mycket omtyckt. Det sägs även att han är populär hos styrelsen. Det känns naturligvis skönt att mannen från Blekinge blir kvar, det tror jag hela laget kan skriva under på. Någon som märkte skillnaden på en spelade Jonas och en tränande Jonas var Dawid Drzymala som tyckte att Jonas hade reformerats från en snäll pappa till en elak styvpappa. Det vara ett mycket bra beskrivande uttal, tycker jag.
 
Något som även var nytt under måndagens träning var lite nya ansikten. Först i form av en försvunnen lagkamrat i Leutrim, som av rycktet sägs ha sommarjobbat på Öland. Nåväl, välkommen tillbaka. 
Vi hade även ett helt nytt ansikte från Norrköping vid namn Dennis. Dennis kommer att provträna med Wä-gänget idag och även på torsdag. Du är hjärtligt välkommen och man kan hoppas lite så i förväg att du skriver på.

Yours truly har i förra veckan spenderat lite tid i Spanien och Barcelona, därför kan jag inte uttala mig om de två senare matcherna emot Önnestad och Vanneberga. På fredag är det dock nya tag som gäller och ni är välkomna ner till Wä IP på fredagkväll 18.00.  



Vi får helt enkelt hoppas att du slipper skada dig numera.


Vinslövs 6 senaste matcher:
Tosteberga/Nymölla IF - Vinslövs IF 4 - 0
Önnestads BoIF - Vinslövs IF 3 - 2
Vinslövs IF - Fjälkinge IF 2 - 1
Vinslövs IF - Hanaskogs IS 2 - 1
Yngsjö IF - Vinslövs IF 4 - 0
Vinslövs IF - Vanneberga IF 2-3





Från det ena till det andra

Ursäkta vår frånvaro. Vi har helt enkelt haft annat för oss.

Efter serieupptakten i fredags så har det hänt en hel del. Som många (de allra flesta) redan vet så har det skett ett litet tränarbyte då tränartrojkan M&M valt att, tråkigt nog, avgå.
Istället kommer J&J att leda laget säsongen ut. Vad som sker därefter lämnar jag därhän till er läsare och övriga spekulationer.
Därmed vill bloggen å allas vägnar tacka M&M för deras insatser och två samt tre otroligt roliga och givande år samt ett stort lycka till i fortsättningen!

I onsdags inledde så den nya tränarstaben J&J träning med ett litet snack av vad som komma skall inför framtiden samt deras egen syn på hur man önskar att vi ska spela fotboll samt att det kommer ske en del små justeringar allt eftersom.
Detta är en helt ny erfarenhet och situation för oss då vårt prekära och fortsatt positiva tabelläge, faktiskt, står på spel. Så mentalt måste vi vara hundra procent fokuserade på att ta jobbet både på och utanför planen, hela vägen.
Poeten och numera nya tränaren Jens Pettersson sa inledningsvis: ”Vi har tio meter till stranden. Tio meter... Vi ska försöka nå dit, till land. Men allra helst. Ta oss upp på den!”. I couldn´t agree more!

Men i detta nu har vi siktet totalinställt mot Vanneberga imorgon (läs idag) lördag. Matchen spelas i Vanneberga på Blekevallen klockan 14.00.
Det har inte pratats särskilt mycket inför matchen och i nuläget känns det som att det finns viktigare saker att fokusera på. Men jag kan försäkra er om att det kommer att ställas ett Wä IF på banan, hungrigare än någonsin förut, som inte har några som helst planer på att lämna Blekevallen utan de där tre pinnarna.


Johan & Léah har ordnat med ett nyförvärv till matchen imorgon, bra jobbat ni två!


Som bekant har det hänt en del på tränarsidan i det senaste men det är inte allt. Det tråkiga för oss i laget är att Christian Olsson, mer känd som ”Cibbe”, valt att lämna och krita på för division 7 gänget Skepparslövs IF. ”AIK:aren” har inte haft ett lätt fotbollsår då han i början av året drogs med en tung förkylning som vägrade släppa greppet. När han väl var på bättringsvägen och man började känna igen han så kom nästa förkylningssmäll som ett brev på posten. Därav har det mestadels blivit spel i b-laget där han har gjort det väldigt bra. Han har även gett allt på varje träning och varit otroligt lojal och jag tycker att denne påg borde ha förtjänat ett bättre öde än en övergång till Skeppet. Det har varit en fröjd att få spela vid hans sida, även om det inte blev längre än en halv säsong. Vi önskar dig hur som helst ett stort lycka till i din nya klubb!
En annan som inte har synts till på några träningar i det sista är sprintern Jakob ”Jagge” Heurgren. Anledning okänd? Kom tillbaka Jagge, kom tillbaka!

Sist men inte minst. Imorgon gör förmodligen allas våran Nicholas ”Nicho” Harrisson en sista insats för sitt orangeklädda Wä för den här säsongen. Förhoppningsvis inte för all framtid, men åtminstone för nu.
Anledningen är att den importerade engelsmannen har blivit antagen hos försvarsmaken uppe i Stockholm/Enköping. Mycket tråkigt givetvis men det känns ändå bra eftersom vi vet att han älskar oss i alla fall. Tyvärr blir det ingen hissning av matchtröja imorgon på matchen men vi hoppas att en och annan kram kommer att räcka länge nog. Vi kommer att sakna dig!


Förste sergeant Nicholas "Nicho" Harrison?


Oj vad tiden går fort när man har roligt...

Nu laddar vi för en spännande och välspelad match!


Övriga matcher i omgång 15:
16 augusti, kl 19.00 Sösdala IF – Yngsjö IF, slutresultat 0-3
17 augusti, kl 19.00 Tosteberga/Nymölla IF – Fjälkinge IF, slutresultat 1-0
18 augusti, kl 14.00 Åsums BK – Åhus IF, slutresultat -
18 augusti, kl 14.00 Vanneberga IF – Wä IF, slutresultat -
18 augusti, kl 15.00 Ovesholms IF – Hanaskogs IS, slutresultat -
18 augusti, kl 15.00 Önnestad BoIF – Vinslövs IF, slutresultat -


Dagens fotbolsscitat:
Kom igen nu killar, nu går vi ut och värmer upp i rektangulära cirklar.
- Roger Gustavsson


Upptrappning

Efter ett långt och välbehövligt sommaruppehåll är den långa väntan snart över.
Om mindre än en vecka drar serien igång igen och det är denna perioden på året alla fotbollsentusiaster väntar på.
I alla fall i Sverige.

Det är nu agnarna ska skiljas från vetet och en segrare så småningom ska koras.
Kommer det att bli överraskande Yngsjö IF (som tog ytterligare en seger med 0-1 på bortaplan i fredags mot Fjälkinge IF), eller kommer klungan bakom med lag som Hanaskog, Åsum, Wä eller Fjälkinge kunna göra anspåk om den fina trofén?
Tosteberga/Nymölla, som hade en fantastisk avslutning på vårdelen har, även dem, goda chanser att kriga om toppositionerna. Tro det eller ej.
Och även om det kanske är lite för tidigt att sia om hur serien kommer att sluta så kan vi även konstatera att Vinslövs chanser också ser goda ut. Detta efter att ha besegrat Hanaskog på hemmaplan i fredags med 2-1 i sin första ”höst-match”.

För Wä:s egen del så är det väl egentligen inte heller förrän därefter som det känns relativt tryggt tabellmässigt sett.
Men av årets hitills alla spelade matcher och resultat så låter jag det ändå(!) vara osagt om hur det här kommer sluta.
Den som lever får se, helt enkelt!



För vår egen del så har träningarna dragit igång igen på allvar.
Vi har även hunnit med en träningsmatch mot division 4 gänget IFK Karlshamn med en något decimerad a-lagstrupp.
Matchen slutade rättvist med 4-1 till Karlshamnsgänget men där jag inte tycker att resultatet speglar matchen i sig.
Det var dock en fin väckarklocka för många och speciellt då kanske för dem som inte har ägnat allt för mycket tid åt att vara speciellt ”flitig” under sommaren.
Inga namn nämnda, inga glömnda! 

Ett stycke juniorer var även med och fick visa upp sig från sin bästa sida - vilket dem gjorde med briljans, glöd och stor skicklighet!



Nu återstår endast två träningspass innan det drar ihop sig för vår egen del. (Om det blir någon träning på onsdag återstår att se då det även kommer att spelas B-lagsmatch mot Fjälkinge IF på Wä IP med start klockan 19.00.)
För på fredag gästar Åsums BK vårat vackra Wä IP för att göra upp om tre poäng.
I senaste mötet var det Wä som drog det längsta strået efter två strutar av Jens Fredriksson med 0-2 på ett mycket vackert Wendesvallen.
(Se bildkavalkad från det mötet här)
Förhoppningsvis blir det en minst lika fin afton på fredag och jag är monstruöst tokladdad!

Avspark på fredag 19.00, Wä IP. Vi ses väl där?



Let´s kick some ass!


Dagens fotbollscitat:
”Fotboll är en ärlig sport. Den liknar livet. Det är en sport att samarbeta i.
Fotboll är en lagsport. Det är livet också.”
- Joe Namath


 


RSS 2.0