Krysset är alltid ledigt

Det sägs att uddamålssegrarna är de skönaste segrarna och jag kan inget annat än hålla med. Fredagens batalj mot ett välspelande och rutinerat lag som Åhus, kunde inte ha slutat bättre.

Det var längesen – och om ens, någonsin? – som vi senast tog tre pinnar mot Åhus på bortaplan. Det är just därför som matchen i fredags inte kunde ha slutat bättre. När Clemen på en smörpass av inbytte och suveräne Nicholas Harrison smiskade upp ”bollfan” i krysset kändes det som vi för en stund, svävade på rosa moln.
Det var ett sånt där ”glory moment”, om ni förstår vad jag menar...

För vi slet som djur i första halvlek med en motvind utan dess like och ett Åhus IF som visste vad dem gjorde. Lägg därtill det låga solståndet som gjorde det princip omöjligt för oss att avgöra vem som spelade i vilket lag. Ni vet när allt ser ut som siluetter? Då förstår ni kanske hur svårspelat det kan vara ibland.

Så istället för att Åhus försökte rulla sig igenom Wä-försvaret motade man ett par längre bollar då och då som av vinden blev enormt svårlästa och även, svårlösta. Men vi stod upp bra med Kajan som självaste muren i buren och när det ville sig väl, var vi ändå uppe och hotade Åhus försvaret och målvakten, ända in på mållinjen. Bland annat hade Jens ”Jensa” Fredriksson en giftig nick strax utanför målvaktens vänstra stolpe på ett, just då, ganska passivt Åhus.
Men målen uteblev i första och ur underhållningssynvinkel så var det kanske inte den roligare matchen att titta... Trots att det var Veckans match!

I halvlek snick-snackades det en del om taktiska förändringar och annat. Vi kände att vi hade något på gång och att målet skulle komma förr eller senare. Bara vi vågade pumpa på som under den första halvan av matchen. Och att aldrig ge upp!

Det kom ändå att dröja till den 72:a minuten innan målet kom. Dessförinnan hände egentligen ingenting märkvärdigt. Åhus, liksom vi, hade ett par ströchanser hit och dit men som var av ganska ofarlig vikt. Likaså även efter målet och när väl Åhus hittade på något så stod muren i buren (Kajan) på sin rätta plats och kunde mota bort farligheterna.

Att målet kom att kännas skönt för alla är inte så konstigt men någon det måste ha känts lite extra skönt för måste vara målskytten själv. Thomas ”Clemen” Clementson fick inför förra matchen hemma mot Vinslövs IF tacka nej på grund av skada. Nu var han tillbaka och hjälpte sitt lag, som den lagkapten han är, att ta hem, tre ruskigt sköna poäng. Som också är en löjligt viktig trepoängare inför fortsättningen. För efter 17 omgångar skiljer det nämligen endast målskillnad mellan oss och 4:an(...) Tosteberga/Nymölla!

Så nu suger vi ordentligt på karamellen och laddar om inför en ny träningsvecka och en ny batalj redan nu på fredag (14/9) då vi gästas av Hanaskogs IS.
Och för de som vill och kan finns det planer på lite grillning signerat av Bumling efter den matchen och det vore himla trevligt om vi blev några stycken. Mer info kommer närmare fredagen...

Laget mot Åhus IF:
Målvakt: Johan Svensson
Backlinje: Anton Sandgren, Sebastian Ristevski, Håkan Lindell, Rickard Bodén
Mittfält: Fredrik Jönsson, Christoffer Ehlde, Tim Rosqvist, Dawid Drzymala, Marcus Andersson
Anfall: Jens Fredriksson
Avbytare: Admir Sitarevic, Marcus Starnäs, Nicholas Harisson, Sebastian Rosenberg, Thomas Clementson
Tränare: Jens Pettersson
Lagledare: Sten Andersson, Dennis Norblad

Clemen omringad av Åhusare. Bilden är från bortamötet mot Åhus IF från 2011.

Det har i övrigt spelats full omgång i helgen och det har minst sagt, sprutat in mål i mer eller mindre alla matcher.
Totalt har det alltså gjorts 25 mål i omgång 17...

"Sätter han den i nättaket är det mål!"
- Bosse Berglund avslöjar en chockerande nyhet i TV4.

Bildkavalkad från Vinslövsmatchen

Efter en underbar fredagskväll och magisk show av killarna med inte mindre än 6 mål och tillika antal olika målskyttar, bjuder vi här på några riktigt sköna bilder från matchen. (Foto: Rickard Bodén).

Krossen på Wä IP

Fredagens fina afton på Wä IP avslutades på ett storslaget vis. Ett resultat som speglar matchen rakt igenom. I stort sett ägd Wä matchen och kunde pricka in 6 bollar bakom Vinslövs målvaktsbjässe.

Ett resultat som skrevs 6-0 till hemmalaget och ett utskåpat Vinslöv fick aldrig någon chans att komma in i matchen. Eller nåväl, hade inte Kajan trotsat fysikens lagar hade slutresultatet kanske blivit annorlunda.

Wä ställde upp med följande lag:
Målvakt: Kajan
Backlinje: Sandgren, RistevskiHacke och Henke
Mittfält: Tim, Ehlde, Dawid, Macce och Frippe
Anfall: Jens

Bänken: Admir, BasseLauge, Nico och Starnäs.

Wä IF på 28p och Vinslövs IF på 21p gjorde upp om de 3 friska som stod på spel inför aftonens uppgörelse. Mycket handlade om ett koncentrationsfullt passningsspel och ett fartfyllt anfallsspel. Dock känns det lite som om vi spelade handboll, det sägs att om man vinner "målvaktskampen" så vinner man matchen. Ska vi säga att vi gjorde det idag?

Det var tredje matchen för den nya tränarduon och det slutade med en riktig kross. Vårt turbulenta anfallsspel kombinerat med ett disciplinerat försvarsarbete blev tongivande och det som gav oss segern. Jag skulle vilja säga att vi spelade som ett gäng talangfulla ungdomar som har vuxit upp. Alla var en del och lagkänslan uppnådde Nirvana, skulle man kunna säga. Inte allra minst speglas det i målskyttet, 6 mål - 6 målskyttar.

Wä startade matchen med ett bra passningsspel och första läget kom efter bara några tiotal minuter då Macke brutit sig fri från kanten. Väl inne i mitten hittar han Jensa som inte riktigt får foten till på bollen, det räknas som en kvalificerad målchans iallafall. Det dröjer inte heller länge förrän nästa läge uppstår. Denna gång på frispark, en frispark 15 meter utanför straffområdet. Passen signerat Tim hittar Frippe som i målgården försöker sig på något som kallas "Skott med pass", den hittar Macke 1 meter ifrån honom som i sin tur bara kan snirkla in 1-0 med vänstran. Anfallet slutas med "En sån fin passning har du aldrig fått Frippe" - Tim Roskvist.

Wä tar nu tag i taktpinnen och sätter press på Vinslöv, vilket håller i sig i ca 30 min in på första halvlek. Jag har sett många räddningar i mitt liv men... Kajan.... du trotsar allt vad gravitation och fysik står för. Jag kunde höra 5 vinslövsspelare säga "Vafan, ofta!, hur fan kan han ta den?", kan ju säga att jag tänkte detsamma. Läget uppstod efter ett misstänkt offsideläge då bollen studsar rundor i målgården. Ska jag vara ärlig så hade redan "1-1" tanken slagit mig, dock så gör Kajan en extraordinär räddning som inte är utav denna Jord.

När Vinslöv inte tog vara på sina läge var det istället Wä som utökade sin ledning till 2-0. Denna gång genom den tidigare målregissören Frippe. Efter tre eller fyra medlägg, stångar han sig fram, gör 2-3 skottfinter och tillslut står han på mållinjen och placerar snyggt in 2-0. Resterande minuter av första halvlek rullar sedan enkelt på.

I andra halvlek ger Vinslöv prov på sina sista krafter. Men med en Wä-backlinjen bestående av Sankan, Ristevski, Hacke och Henke denna kväll var inte lätt att överrumpla, inte ens för den spelskickligaste Vinslövsspelaren.

Det är efter Wä's 3-0mål som musten går ur Vinslövs unga skara. Efter en pass ut till höger genom Jens till Sankan kommer ett inlägg. Bollen går över Macke, Frippe och hela faderullan, bakom dem kommer en Jens flygande à la 70-tal och skjuter in bollen med huvudet.

Det som sedan blev kvar av halvleken blev kattens lek med råttan. Hade vi varit på Camp Nou så hade alla ropat "WHEEEEEEEEY" efter varje pass. Där har Wä IF's unga huliganfirma något att lära sig.

Wä går all in och under mottot "offensiven är den bästa defensiven". 4-0 kommer efter ett utsökt skott av Wä's polska rivjärn Dawid. Ett skott utifrån som verkligen svävar in via ribban, trots längden på Vinslövs goalie så hittar Dawid en lucka. Är det bara jag, eller kan den mannen bara göra snygga mål?

Nästa "målchans" är Tim's, ska vi kalla det en bra pass eller ett dåligt skott? Nåväl, mål är det och ett mål är ett mål. Detta var Tim Modric's 3:e mål för säsongen och fler kommer det att bli. Chansen uppkommer då bollen studsar ut till Tim som utanför straffområdet tänker smaska in 5-0 med en placerad bredsida. Dock rakt på målvakten men som tur va glider bollen under och sniglar sig in över mållinjen.

Det stod alltså redan 5-0 efter 70 minuter och Wä försätter att mala på. Inhoppande Nico, Admir, Lauge och Starnäs sätter ännu mer snurr på Vinslövs backlinje och chanserna radas upp. Hade det varit Admir's dag idag så hade Wä vunnit med 10-0. Till och med domaren frågade om han inte skulle bytas ut snart. Hur som helst, försöker man så lyckas man tillslut, vilket han också gjorde. 6-0 och spiken i kistan sätter Admir efter en delikat genomskärare utav Ehlde som leder till en fritt springande Sankan som kan prickpassa Admir framför målgården. Enkelt kan centertanken peta in 6-0 för detta Wä.

Det känns som att vi har kommit tillbaka till det spel som vi hade för 4-5 år sedan. På den tiden då till och med Hacke var ung. Vi ansågs då vara unga talangfulla spelare. Vi lyckades bara inte helt enkelt. Därav uttrycket att vi spelade som talangfulla ungdomar som vuxit upp.

Slagord som vinst, glädje och positivitet är en bra sammanfattning på denna magiska afton på Mayor Road!

Bildkavalkad i från matchen kommer inom kort, så håll ut!

SEGERN ÄR VÅR, SEGERN ÄR VÅR, VI HAR VUNNIT, SEGERN ÄR VÅR!