Krysset är alltid ledigt

Det sägs att uddamålssegrarna är de skönaste segrarna och jag kan inget annat än hålla med. Fredagens batalj mot ett välspelande och rutinerat lag som Åhus, kunde inte ha slutat bättre.

Det var längesen – och om ens, någonsin? – som vi senast tog tre pinnar mot Åhus på bortaplan. Det är just därför som matchen i fredags inte kunde ha slutat bättre. När Clemen på en smörpass av inbytte och suveräne Nicholas Harrison smiskade upp ”bollfan” i krysset kändes det som vi för en stund, svävade på rosa moln.
Det var ett sånt där ”glory moment”, om ni förstår vad jag menar...

För vi slet som djur i första halvlek med en motvind utan dess like och ett Åhus IF som visste vad dem gjorde. Lägg därtill det låga solståndet som gjorde det princip omöjligt för oss att avgöra vem som spelade i vilket lag. Ni vet när allt ser ut som siluetter? Då förstår ni kanske hur svårspelat det kan vara ibland.

Så istället för att Åhus försökte rulla sig igenom Wä-försvaret motade man ett par längre bollar då och då som av vinden blev enormt svårlästa och även, svårlösta. Men vi stod upp bra med Kajan som självaste muren i buren och när det ville sig väl, var vi ändå uppe och hotade Åhus försvaret och målvakten, ända in på mållinjen. Bland annat hade Jens ”Jensa” Fredriksson en giftig nick strax utanför målvaktens vänstra stolpe på ett, just då, ganska passivt Åhus.
Men målen uteblev i första och ur underhållningssynvinkel så var det kanske inte den roligare matchen att titta... Trots att det var Veckans match!

I halvlek snick-snackades det en del om taktiska förändringar och annat. Vi kände att vi hade något på gång och att målet skulle komma förr eller senare. Bara vi vågade pumpa på som under den första halvan av matchen. Och att aldrig ge upp!

Det kom ändå att dröja till den 72:a minuten innan målet kom. Dessförinnan hände egentligen ingenting märkvärdigt. Åhus, liksom vi, hade ett par ströchanser hit och dit men som var av ganska ofarlig vikt. Likaså även efter målet och när väl Åhus hittade på något så stod muren i buren (Kajan) på sin rätta plats och kunde mota bort farligheterna.

Att målet kom att kännas skönt för alla är inte så konstigt men någon det måste ha känts lite extra skönt för måste vara målskytten själv. Thomas ”Clemen” Clementson fick inför förra matchen hemma mot Vinslövs IF tacka nej på grund av skada. Nu var han tillbaka och hjälpte sitt lag, som den lagkapten han är, att ta hem, tre ruskigt sköna poäng. Som också är en löjligt viktig trepoängare inför fortsättningen. För efter 17 omgångar skiljer det nämligen endast målskillnad mellan oss och 4:an(...) Tosteberga/Nymölla!

Så nu suger vi ordentligt på karamellen och laddar om inför en ny träningsvecka och en ny batalj redan nu på fredag (14/9) då vi gästas av Hanaskogs IS.
Och för de som vill och kan finns det planer på lite grillning signerat av Bumling efter den matchen och det vore himla trevligt om vi blev några stycken. Mer info kommer närmare fredagen...

Laget mot Åhus IF:
Målvakt: Johan Svensson
Backlinje: Anton Sandgren, Sebastian Ristevski, Håkan Lindell, Rickard Bodén
Mittfält: Fredrik Jönsson, Christoffer Ehlde, Tim Rosqvist, Dawid Drzymala, Marcus Andersson
Anfall: Jens Fredriksson
Avbytare: Admir Sitarevic, Marcus Starnäs, Nicholas Harisson, Sebastian Rosenberg, Thomas Clementson
Tränare: Jens Pettersson
Lagledare: Sten Andersson, Dennis Norblad


Clemen omringad av Åhusare. Bilden är från bortamötet mot Åhus IF från 2011.
Foto: Annelie Thyberg



Det har i övrigt spelats full omgång i helgen och det har minst sagt, sprutat in mål i mer eller mindre alla matcher.
Totalt har det alltså gjorts 25 mål i omgång 17...

Övriga matcher i omgång 17:
7 juli, kl 18.00 Åhus IF – Wä IF, slutresultat 0-1
8 juli, kl 12.00 Yngsjö IF – Vanneberga IF, slutresultat 5-0
8 juli, kl 15.00 Fjälkinge IF – Åsums BK, slutresultat 0-5
8 juli, kl 15.00 Tosteberga/Nymölla – Ovesholm, slutresultat 4-0
8 juli, kl 15.00 Vinslövs IF – Sösdala IF, slutresultat 3-1
8 juli, kl 17.00 Hanaskogs IS – Önnestad BoIF, slutresultat 6-0



Dagens fotbollscitat:
"Sätter han den i nättaket är det mål!"
- Bosse Berglund avslöjar en chockerande nyhet i TV4.



Kommentarer
Postat av: Honda

Räkna inte bort real ;)

2012-09-09 @ 17:18:04
Postat av: Ekoooo

Inte roligt längre?

2012-10-02 @ 12:56:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0