Nej, nej nej nej, NEJ!

Matchen igår på soliga Wä IP kan sammanfattas med ett och samma ord. "Whaaaaaaaaaaat?"

Matchen som spelades under gårdagen på Wä's hemmamatta slutade på ett minst sagt försmädlig sätt. Det var så snöpligt, så snöpligt att det knappast går att sätta några ord på det. Dock, vi hade i alla fall tur med vädret...

Wä ställde upp med följande lag:
Målvakt: Kajan
Backlinje: Sandgren, Ristevski, Basse och Henke
Mittfält: Tim (Lauge), Clemen, Dawid (Christian P) och Nico
Anfall: Macce och Jens

Bänken: Christian P, Mattsson, Lauge, Jagge och Danne.

Matchen började med ett stadigt och disciplinerat Wäförsvar och Åhus försökte få till målchanserna genom långa bollar på anfallarna. Wä stod upp på ett exemplariskt sätt och det var hemmalaget som skapade målchans efter målchans, dock utan resultat. Eller vad sägs som en del friläge, rensning på mållinjen och nickar precis utanför och i stolpen. Det är verkligen ett under att vi inte leder med 3-0 efter första halvleken. 

Efter en hel drös med målchanser för Wä och några enstaka från Åhus IF gör Wä 1-0. Efter en skottpass från Thomas befinner sig Jens vid bortre stoplen och dundrar in ledningsmålet. Mycket välförtjänt.
Efter målet ligger matchen i lä och det är händer lite småsaker åt vardera håll. Helt plötsligt, några få minuter innan första halvlekens slut lyckas Åhus kvittera. Det är inte vilket mål som helst, utan ett riktigt skitmål som efter tveksamheter i straffområdet lyckas vänsterbacken Henke få bollen på ryggen och bollen studsar 100% Åhus håll. SNÖPLIGT!
Halvtidsvilan kändes som en förlust, dock syntes Wä's misstag betydligt mer i försvaret än i anfallet. Lite mer noggrannhet i offensiven hade inneburit en 3-4målsledning. 


Wä gick ut till andra halvlek med en nytändning och en förhoppning om att rättvisan skulle segra. De inledande minuterna av andra halvlek blev ett ställningskrig och Wä lyckas gå upp och göra 2-1 genom Dawid's rackarrökare i stolpen och sedan in i mål. Strax utanför straffområdet slog Wä IF's Essien till och tog Wä till ledningen. 

Strax där efter kunde Åhus återigen kvittera på ett snöpligt vis. En misslyckad och för kort hemåtnick resulterade i Åhus favör och Åhus-anfallaren fick göra ett av sina enklare mål i karriären. Lika igen och 2-2, SNÖPLIGT...
Målkalaset var dock inte över ännu och efter en av Wä's 100 hörnor lyckas Henke hitta pannan på en omarkerad Jens som enkelt kunde knoppa in ledningsmålet 3-2 till hemmalaget. Det återstod då ca 15 minuter av matchen. 

Resterande minuter av matchen blev ett krig för att kunna behålla ledningen. Men med oturen i nacken var det svårt. Det återstod ca 5 min av matchen och en Åhus-spelare får alldeles för enkelt glida igenom Wä's mittförsvar, slå en pass och ännu ett slarvigt mål släpps in. Nåväl, 3-3. 

I slutminuten får Wä en hörna och Henke går ut för att ta den, hörnan slås och Åhus-målvakten slukar enkelt bollen och skickar en långboll på deras anfallare. Efter ett missförstånd mellan Wä's sisteman och målvakten slutar i Åhusspelarens favör igen och han kan enkelt rulla in 3-4 i en tom bur...

Fotboll är minsann inte logiskt för fem öre. Jag tror aldrig att, under mina 15 år som fotbollsspelare, jag varit med om något värre och mer orättvist än denna match. Den ilska som brinner inom en är så stor att det är svårt att beskriva. Åhus i all ära men även de måste erkänna att de hade vinden med sig denna gång. Sjukare har sällan skådats. Gästerna gjorde en helt okej match men måste vara enormt nöjda med en vinst i denna match. Matchens lirare blir högerbacken Anton Sandgren för ett evigt slit och kämpande. 


Resultat omgång 7:


2012-05-24
Sösdala - Vinslöv 2 - 4

2012-05-25
Ovesholm - Tosteberga/Nymö 1 - 2
2012-05-25
Åsum - Fjälkinge 0 - 1

2012-05-25
Vanneberga - Yngsjö 0 - 2

2012-05-25
Önnestad - Hanaskog 3 - 4

2012-05-25
- Åhus IF 3 - 4

Love Wä IF!



Tro, hopp och kärlek

I helgen avverkades ytterligare en match där resultatet än en gång gick vår väg.
Vinslövsmatchen på Sparbanksarenan slutade till sist med segersiffrorna 0-2 trots tio man på banan sedan Christoffer Ehlde dragit på sig "dos tarjetas amarillas".
Medan Nicholas "Nico" Harrisson och Jens Fredriksson målade för sitt Wä så storspelade samtidigt Johan "Kajan" Svensson i buren på andra sidan.


I måndagsupplagan av Kristianstadbladets beskriver Simon Sjöstrand matchen så här:

"Drabbningen på Sparbanksvallen i Vinslöv blev en jämn sådan.
Wä drog det längsta strået, mycket tack vare sin storspelande målvakt Johan Svensson, som blev tungan på vågen.
Vinslöv var spelförande större delen av första halvlek.
Men trots att laget stod för bollinnehavet, var det Wä som hade de hetaste chanserna.
Hemmalaget knep ledningen innan halvtid.
I andra fortsatte Vinslöv att avancera, men lyckades inte hela vägen.
Bortamålvakten Svensson satte käppar i hjulet.
- Vi spelade för omständigt, medan Wä var rakt på sak. Samtidigt kan jag bara gratulera till deras frukstansvärt bra målvakt, säger Vinslövstränaren Magnus Nilsson.
För bra, det var han, Svensson, som spikade igen - och som samtidigt fick se Jens Fredriksson säkra lagets femte seger."

Och man kan inget annat än hålla med.
För när det börjar gå grus i maskineriet så kliver matchhjältarna fram och ser till att laget åter hamnar på banan igen.
Efter nederlaget mot Önnestad i förra omgången och lite dessförinnan så har inte spelet varit lika hungrigt och vasst.
Vilka kliver fram på fredag?

På träningen i måndags kom så hungern tillbaka en gnutta och det känns verkligen som att vi är på gång igen.
Solen och vinden värmde, planen var grön (om än fortfarande något hård... Starnäs?!?) och Bumling myste till fåglarnas kvitter.
Kan det bli bättre?

Men innan vi ens tänker tanken på att ta lite långledigt så ska sju(!) omgångar avverkas.
Ingen rast, ingen ro - med andra ord.

Redan nu på fredag gästas vi av den lite finare sorten när Åhus IF (som hemmaslog Önnestad senast med 5-2) som kommer på besök till Wä IP.
Vi som minns fjolårets bataljer vet också att där finns revansch att utkräva efter oavgjort resultat hemma (3-3) och förlust (4-2) borta.
Full fart framåt - håll tätt bakåt, alltså!

Avspark på fredag, 19.00 Wä IP.



Att resa kollektivt är att resa tillsammans.


I övrigt ser det stabilt ut men ett par spelare dras med lite småskavanker här och var. Men alla är på bättringsvägen.
Sebastian Ristevski dras med ett ömmande knä från Vinslövsmatchen men deltog utan problem under måndagsträningen ändå och Jonas Matsson är fortfarande inte helt återställd från sin ömmande fot.
Fredrik "Frippe" Jönsson, Jakob "Jagge" Heurgren och Christian "Cibbe" Olsson är åter igång med träning igen och kommer så sakterliga tillbaka för att tampas om platserna.
Utöver det saknas en del långtidsskadade som vi nämnt i ett tidigare inlägg.


En annan tråkig nyhet är att Joakim "Polack" Frykholm valt att lämna oss (för denna gång?) och som från nu kommer att ha Kristianstad BoIS som ny klubbadress.
Självklart mycket tråkigt eftersom detta är en av de större spexarna och glädjespridarna i laget men vi önskar Joakim ett stort lycka till i sin nya klubb med förhoppning om att vi åter får se honom i den "graunorangea"-tröjan snart igen!



Lycka till Polack - Love, Wä IF! <3




Övriga matcher i omgång 7:

24 maj, kl 19.00 Sösdala IF - Vinslövs IF
25 maj, kl 19.00 Ovesholms IF - Tosteberga/Nymölla IF
25 maj, kl 19.00 Åsums BK - Fjälkinge IF
25 maj, kl 19.00 Vanneberga IF - Yngsjö IF
25 maj, kl 19.00 Önnestad BoIF - Hanaskogs IS
25 maj, kl 19.00 Wä IF - Åhus IF




Våga, vilja, vinna!




2 mål på 1 läge, första nederlaget blev ett faktum

Lördagen den 11 maj kom första förlusten för Wä IF mot Önnestads BoIF på Önnevallen.

Inför matchen saknades målvaktshulken Kajan och mittbacksparet Ristevski och Mattsson

Wä IF ställde upp på följande vis:

Wä ställde upp med följande lag:
Målvakt: Danne
Backlinje: Sandgren, Jens, Basse och Henke
Mittfält: Tim, Nico(Adnan), Dawid och Ehlde
Anfall: Macce och Clemen(Jocke)

Bänken: Rickard, Adnan, Starnäs, och Jocke

Fredagen blev en trist tillställning för wägrabbarna. Önnestad hade bokstavligen vind i seglet denna afton. Hemmalaget började på medvindsidan av planen och utnyttjade fördelen under första halvlek. Trots detta var det Wä som öppnade bäst med en eller två farligheter, dock var avsluten i sämre klass.

De läge vi fick slarvades bort och det var istället Önnestad som tog över taktpinnen. Efter en snabb rush från vänster smet en Önnestadsmittfältare in mellan mittback och ytterback. Detta innebar färre spelare i straffområdet där en del önnestadsanfallare höll till. En snabb pass in i mitten bäddade för ett övertag på matchen, 1-0 till Önnestad efter ett snyggt anfall och Danne i målet var chanslös. 

Efter 1-0 målet såg det dystert ut på Wä-sidan och det kändes tungt att släppa in mål sådär. Trots ett litet spelövertag för Önnestad lyckades Wä få en billig frispark utanför Önnestads straffområde. Det var nog ingen som trodde på mål i den motvinden, förutom Clemen som gick fram och smaskade dit frisparken á la Beckham. Högt uppe och stolpe in, mycket tjusigt. 1-1 stod det då och det kändes som att vi skulle komma tillbaka in i matchen. 

Glädjen varade inte länge och efter en nick rakt upp i luften studsade bollen minst sagt hemmalagets väg. Efter en tilltrasslad situation lyckades Önnestads anfallare komma högst efter en misstänkt frispark och knoppa in 2-1 bakom Danne

Lagen gick till halvtidvila efter en blåsig första halvlek, ställningen 2-1.

Efter pausen var det Wä som hade medvind och spelet. Halvleken gick ut på att få in ett kvitteringsmål och sedan ett segermål. Med medvinden i ryggen och mycket bollinnehav borde vi lyckats. Bägge uppgifterna misslyckades och liksom Chelsea hade Önnestad parkerat bussen framför målet.

Även om domartrion gjorde en mycket svag insats så finns det bara oss själva att skylla. Vi hade cirka 4-5 kvalificerade målchanser som vi BORDE gjort mål på. Om det var otur eller nonchalant vet jag inte men seger borde skrivits i Wä's favör. Hemmalaget gjorde 2 mål på 1 läge.
Hoppas på bättringar till nästa match!


Resultat denna fredag:

Vinslövs IF

-

Tosterberga/Nymölla IF

1

-

0

Sösdala IF

-

Fjälkinge IF

0

-

4

Åsums BK

-

Hanaskogs IS

1

-

1

Ovesholms IF

-

Yngsjö IF

0

-

1

Önnestads BoIF

-

Wä IF

2

-

1

Vanneberga IF

-

Åhus IF

2

-

1



Love Wä IF




Undefeated

Med lite distans till matchen i lördags så känns 1-0 ändå helt okej. Det var inte snyggt -det vet vi- men tre poäng är alltid tre poäng och man får inga stilpoäng för att man gör fler tunnlar eller klackar än motståndarna.
På planen saknades mittbacksgiganten Jonas Matsson som efter många om och men valde att inte riskera något utan stod klokt över matchen efter känningar av den stukning han ådragit sig tidigare under veckan.

Lördagens match mot Vanneberga kunde dock ha varit lättare. Gästerna verkade ha läst sin läxa väl och gjorde det svårt för oss men med en storspelande Johan ”Kajan” Svensson mellan stolparna och ett stabilt försvarsspel sett över hela banan slutade det hela tillslut i tre –O-E-R-H-Ö-R-T– sköna poäng!

Vi pratade före matchen om att vara på tårna från början och att gå in i närkamperna då vi vet att matcher mot just Vanneberga brukar vara av det hetare slaget och då också kräver en gnutta extra fysik.
Domare Fredrik Hansson hade också i och med det tuffa spelet svårt att visa upp det gula kortet trots en del (ur mitt perspektiv) solklara varningar.

Men man kan inte alltid ha en bra dag på jobbet. Det var en tuff match som vi på förhand visste skulle bli svår oavsett korrekt bedömning eller ej och allt var upp till oss själva.

Många passningar gick många gånger ”käpp rätt åt...” på såväl mark men även i luften och vi frustrerade åskådare hade aningen svårt att förstå hur pass svårspelad matchen ändå var i och med det blåsiga vädret och kasstvindarna det förde med sig.
Men vi skapar ändå en hel del chanser men när måltillfälle gavs så saknades det där lilla extra i avsluten. ”Tåfis-skott” är allt bra underskattat ibland!

Det förlösande målet kom så i den 80:e(?) matchminuten efter att Sebastian Ristevski nått högst med pannan i gröten av alla spelare på Tims perfekt slagna hörna.
Glädjen som utbröt visste knappt några gränser och här kan man väl säga att Vanneberga minst sagt blev blåsta på konfekten och som säkert hade för avsikt att åtminstone roffa med sig en poäng hem.
Resten av matchen handlade för Wä:s del att bevara ledningen och till och med coach Mikael Thomasson menade på att han hade bekymmer med sina nerver.

Fjärde raka, tredje nollan i rad och med en målskillnad på hela 12-1 så rullar segertåget vidare!

I nästa omgång väntar ytterligare ett tufft motstånd i form av återtågande Önnestad BoIF (vann senast mot Vinslöv borta med 0-4) på Önnevallen. Avspark på fredag, 19.00.





Under kvällens träningspass saknades Dawid Drzymala (sjuk), Jonas Matsson (skadad) och Johan Svensson (jobb).
När långtidsskadade Håkan Lindell, Viktor Paulsson, Ola Olbers och Emil Svensson är åter i träning igen är i nuläget svårt att svara på. Saknas gör även Fredrik Jönsson sen en tid tillbaka och som fortfarande sliter med sin återkommande och envisa sjukdom (influensa?). Dennis Kylbo saknades även han (jobb, sjukdom, skadad? Någon?).

Vi hoppas få se dessa stiliga herrar åter i träning snart igen.


Övriga matcher i omgång 4:

4 maj, kl 18.30 Hanaskogs IS – Ovesholms IF, slutresultat 5-2
4 maj, kl 19.00 Åhus IF – Åsums BK, slutresultat 1-4
5 maj, kl 14.00 Fjälkinge IF – Tosteberga/Nymölla IF, slutresultat 1-1
5 maj, kl 15.00 Wä IF – Vanneberga IF, slutresultat 1-0
5 maj, kl 15.00 Vinslövs IF – Önnestad BoIF, slutresultat 0-4


Fyra raka and still going strong!




Uppladdning

Jag längtar redan till nästa träningspass.
Förutom tre segrar av tre möjliga så gav gårdagens tidiga och flyttade träning en rejäl mersmak.
Det beror nog mestadels på det fina vårvädret. Känslorna sprudlar liksom.
Dessutom fick vi träna på vår eminenta a-plan, vilket som jag förstått det, inte händer särskilt ofta.
Vi var cirka tolv stycken och det har sina anledningar. En del har så klart jobb att sköta men ni andra, vart höll ni hus?
Utan att överdriva kan man lugnt säga att ni nog missade årets skönaste träningspass.
Med solen i ryggen och vinden i mitt hår Tjala la la!

För övrigt verkar Tim tokladdad inför helgens drabbning mot VIF på lördag. Hans volleyskott (projektiler) går verkligen inte av för hackor!
Det var en riktigt rolig träning där vi fick dra iväg lite längre crosspassningar innan vi i nästa sekvens dundrade mot mål på inlägg.
Rydberg och ”Admirs vän” (som jag fortfarande inte lärt mig namnet på) mellan stolparna gjorde ett par riktigt fina räddningar.

Efter det avslutade träningspasset stod ”Sola med Sandgren” på schemat och jag tror att det kan bli en riktig succé framöver.



På lördag möter vi alltså Vanneberga IF hemma på IP.
Vi har börjat uppladdningen.


RSS 2.0