Undefeated

Med lite distans till matchen i lördags så känns 1-0 ändå helt okej. Det var inte snyggt -det vet vi- men tre poäng är alltid tre poäng och man får inga stilpoäng för att man gör fler tunnlar eller klackar än motståndarna.
På planen saknades mittbacksgiganten Jonas Matsson som efter många om och men valde att inte riskera något utan stod klokt över matchen efter känningar av den stukning han ådragit sig tidigare under veckan.

Lördagens match mot Vanneberga kunde dock ha varit lättare. Gästerna verkade ha läst sin läxa väl och gjorde det svårt för oss men med en storspelande Johan ”Kajan” Svensson mellan stolparna och ett stabilt försvarsspel sett över hela banan slutade det hela tillslut i tre –O-E-R-H-Ö-R-T– sköna poäng!

Vi pratade före matchen om att vara på tårna från början och att gå in i närkamperna då vi vet att matcher mot just Vanneberga brukar vara av det hetare slaget och då också kräver en gnutta extra fysik.
Domare Fredrik Hansson hade också i och med det tuffa spelet svårt att visa upp det gula kortet trots en del (ur mitt perspektiv) solklara varningar.

Men man kan inte alltid ha en bra dag på jobbet. Det var en tuff match som vi på förhand visste skulle bli svår oavsett korrekt bedömning eller ej och allt var upp till oss själva.

Många passningar gick många gånger ”käpp rätt åt...” på såväl mark men även i luften och vi frustrerade åskådare hade aningen svårt att förstå hur pass svårspelad matchen ändå var i och med det blåsiga vädret och kasstvindarna det förde med sig.
Men vi skapar ändå en hel del chanser men när måltillfälle gavs så saknades det där lilla extra i avsluten. ”Tåfis-skott” är allt bra underskattat ibland!

Det förlösande målet kom så i den 80:e(?) matchminuten efter att Sebastian Ristevski nått högst med pannan i gröten av alla spelare på Tims perfekt slagna hörna.
Glädjen som utbröt visste knappt några gränser och här kan man väl säga att Vanneberga minst sagt blev blåsta på konfekten och som säkert hade för avsikt att åtminstone roffa med sig en poäng hem.
Resten av matchen handlade för Wä:s del att bevara ledningen och till och med coach Mikael Thomasson menade på att han hade bekymmer med sina nerver.

Fjärde raka, tredje nollan i rad och med en målskillnad på hela 12-1 så rullar segertåget vidare!

I nästa omgång väntar ytterligare ett tufft motstånd i form av återtågande Önnestad BoIF (vann senast mot Vinslöv borta med 0-4) på Önnevallen. Avspark på fredag, 19.00.





Under kvällens träningspass saknades Dawid Drzymala (sjuk), Jonas Matsson (skadad) och Johan Svensson (jobb).
När långtidsskadade Håkan Lindell, Viktor Paulsson, Ola Olbers och Emil Svensson är åter i träning igen är i nuläget svårt att svara på. Saknas gör även Fredrik Jönsson sen en tid tillbaka och som fortfarande sliter med sin återkommande och envisa sjukdom (influensa?). Dennis Kylbo saknades även han (jobb, sjukdom, skadad? Någon?).

Vi hoppas få se dessa stiliga herrar åter i träning snart igen.


Övriga matcher i omgång 4:

4 maj, kl 18.30 Hanaskogs IS – Ovesholms IF, slutresultat 5-2
4 maj, kl 19.00 Åhus IF – Åsums BK, slutresultat 1-4
5 maj, kl 14.00 Fjälkinge IF – Tosteberga/Nymölla IF, slutresultat 1-1
5 maj, kl 15.00 Wä IF – Vanneberga IF, slutresultat 1-0
5 maj, kl 15.00 Vinslövs IF – Önnestad BoIF, slutresultat 0-4


Fyra raka and still going strong!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0