Nya spelare

Wä-peeps!
I veckan har Wä IF gjort klart med ytterligare två spelare. Inte heller är det några dussinlirare. Jens Hansson som har tränat med Wä ett lite tag skrev på för Wä redan i måndags. Jens som kommer ifrån Önnestad har spelat en hel del som mittback och även huserat på mittfältet. Den 20-åriga Jens har under karriären även tillhört KFF:s ungdomsverksamhet. Det är ett tungt tapp för Önnestad men ett stort lyft för Wä. En kvalitetsspelare som förhoppningsvis kommer att nå lite framgång med Wä 2013. Den före detta Önnestad-kapten är den sjunde i raden att skriva på för laget.

Vi hälsar Jens Hansson välkommen till klubben.

Jens i solhatt under sommarlovet
(Bild: han själv?)




Igår var det dags igen och denna gång var det dags för Visar Maliqi. Åhusspelaren som spekulerades vara på väg till Wä redan innan någon i Wä visste det. Det var ju klart sedan länge att Åhus HBK skulle satsa på de egna leden och jagade bort nästan hela laget. Tyvärr tror jag att det kommer bli tufft för Åhus i division 4 nästa säsong. De gjorde inte hela affären vacker men trots det så stödjer jag helt klart deras filosofi. Vidare sen var det ju dags för de gamla spelarna att fly laget. En del hamnade i Kristianstad BoIS, så som Elvis Hasanaj och Sanjin Tufek, och är helt klart ett supertungt tapp för Åhus. En som inte gick samma väg var Visar, som redan innan han tränat med Wä var intresserad. Han gjorde så mycket som en träning innan han bestämde sig för att spendera nästa år i laget.
Visar är en duktig och ung spelare som besitter en mycket lovande teknik. Visar hör hemma på mittfältet och kommer definitivt att bli en stor tillgång i laget. 

Välkommen säger vi till Visar.   

Visar i Åhus HBK under Alliansen förra året.
(Bild Kristianstadbladet)

 

Nyheter

Hellu Wä-peeps!
Lite nytt angående träningar och så.
Torsdags träningen, ergo morgondagens träning är flyttad. Tanken var att spendera denna dag, namnsatt efter Guden Tor, på Fjälkinges konstgräs. Nu är det dock så att det har blivit så kallt, så nu kommer vi att ha vår träning inomhus i Liviushallen. Är det någon som inte hittar ditt kan man alltid fråga Henrik Roswall, han bor nämligen i huset intill hallen (Everybody gym).
Där kommer vi att hålla träningen mellan 21.00 och 22.00. Ganska sent men så är det då man får tider i andrahand.

Väl mött där!  


Silly in Wä

Wäbloggen kan officiellt meddela att den tidigare Viby-spelare Oscar Hall är klar för Wä IF.Oscar är en stor och stark offensiv spelare som under i tiden i Viby gjorde 14 mål samt 14 assist. Hans bedrifter räckte långt men dock inte hela vägen. Viby hamnade på kvalplats men lyckades inte ta sig upp i division 5. Anfallsbjässen utsågs i alla fall till årets spelare för sina fina prestationer i den gröna Viby-tröjan.

Trots intresse från en del andra klubbar, där ibland klubbar som VMA IK och Åhus HBK, valde Oscar att spela i Wä IF. 22-årige Oscar skrev på under gårdagen och blir Wä IF's 6:e nyförvärv inför 2013.

2 av Wä's nyförvärv, Oscar Hall och Marcus Ymsén
(Bild: Viby's hemsida)

Det ska även meddelas att Kiaby's Rikard Rosenkvist är klar för spel i Wä IF nästa säsong. Rikard har spelat i det gulsvarta gänget Kiaby de senaste åren och hållit ställningarna på mittfältet. Det gångna året blev det nio mål i division 6 för Kiaby och därmed var Rikard deras bäste målskytt.  Rikard har numera bosatt sig i Wä och
det är ju klart att man ska lira i Wä då.

 


Forts. Silly in Wä

Efter ytterliggare några dagar kan vi förmedla uppgifter kring ny transfers. Det har kommit till spelare på pluskontot i form av en tidigare Önnestadslirare. Det är ju sedan tidigare känt att Önnestad kommer att spendera nästa år i division 6 med Hampus Frank som ledare. Det som också är klart är att de får göra det utan Filip Berg. Wä-bloggen kan avslöja att ungtuppen skrev på i slutet av förra veckan.

Filip Berg, 21 år, lämnar Önnestad efter en kort sejour. I och med övergången bekräftar han att han inte vill spela division 6-fotboll med Önnestad nästa år. Vad vi vet om herr Berg är att det är en liten kvick spelare som under det gångna året har hållit till på yttermittfältsplatsen i Önnestad. Det tog inte mer än några minuter under första träningspasset för att den lille kvicke mittfältaren skulle skriva på. Passar man in?, varför inte passa på?
Med facit i hand kan jag med all rätt säga att Filip gjorde en helt klart godkänd säsong i Önnestad och stod för 6 av målen.
Vi tackar och tar emot denna grabb från Önnestad, hoppas han trivs i orangefärgat.

Det spekuleras även kring andra spelare:
Oscar Hall (Viby)
Jimmy Rossander (VMA IK)
Rasmus Nilsson (senast VMA IK)
Nils Svensson (Knislinge)
Daniel Wandelin (Önnestad)
Jens Hansson (Önnestad)

RSS 2.0