2 mål på 1 läge, första nederlaget blev ett faktum

Lördagen den 11 maj kom första förlusten för Wä IF mot Önnestads BoIF på Önnevallen.

Inför matchen saknades målvaktshulken Kajan och mittbacksparet Ristevski och Mattsson

Bänken: Rickard, Adnan, Starnäs, och Jocke

Fredagen blev en trist tillställning för wägrabbarna. Önnestad hade bokstavligen vind i seglet denna afton. Hemmalaget började på medvindsidan av planen och utnyttjade fördelen under första halvlek. Trots detta var det Wä som öppnade bäst med en eller två farligheter, dock var avsluten i sämre klass.

De läge vi fick slarvades bort och det var istället Önnestad som tog över taktpinnen. Efter en snabb rush från vänster smet en Önnestadsmittfältare in mellan mittback och ytterback. Detta innebar färre spelare i straffområdet där en del önnestadsanfallare höll till. En snabb pass in i mitten bäddade för ett övertag på matchen, 1-0 till Önnestad efter ett snyggt anfall och Danne i målet var chanslös.

Efter 1-0 målet såg det dystert ut på Wä-sidan och det kändes tungt att släppa in mål sådär. Trots ett litet spelövertag för Önnestad lyckades Wä få en billig frispark utanför Önnestads straffområde. Det var nog ingen som trodde på mål i den motvinden, förutom Clemen som gick fram och smaskade dit frisparken á la Beckham. Högt uppe och stolpe in, mycket tjusigt. 1-1 stod det då och det kändes som att vi skulle komma tillbaka in i matchen.

Glädjen varade inte länge och efter en nick rakt upp i luften studsade bollen minst sagt hemmalagets väg. Efter en tilltrasslad situation lyckades Önnestads anfallare komma högst efter en misstänkt frispark och knoppa in 2-1 bakom Danne

Lagen gick till halvtidvila efter en blåsig första halvlek, ställningen 2-1.

Efter pausen var det Wä som hade medvind och spelet. Halvleken gick ut på att få in ett kvitteringsmål och sedan ett segermål. Med medvinden i ryggen och mycket bollinnehav borde vi lyckats. Bägge uppgifterna misslyckades och liksom Chelsea hade Önnestad parkerat bussen framför målet.

Även om domartrion gjorde en mycket svag insats så finns det bara oss själva att skylla. Vi hade cirka 4-5 kvalificerade målchanser som vi BORDE gjort mål på. Om det var otur eller nonchalant vet jag inte men seger borde skrivits i Wä's favör. Hemmalaget gjorde 2 mål på 1 läge.