Nej, nej nej nej, NEJ!

Matchen igår på soliga Wä IP kan sammanfattas med ett och samma ord. "Whaaaaaaaaaaat?"

Matchen som spelades under gårdagen på Wä's hemmamatta slutade på ett minst sagt försmädlig sätt. Det var så snöpligt, så snöpligt att det knappast går att sätta några ord på det. Dock, vi hade i alla fall tur med vädret...

Wä ställde upp med följande lag:
Målvakt: Kajan
Backlinje: Sandgren, Ristevski, Basse och Henke
Mittfält: Tim (Lauge), Clemen, Dawid (Christian P) och Nico
Anfall: Macce och Jens

Bänken: Christian P, Mattsson, Lauge, Jagge och Danne.

Matchen började med ett stadigt och disciplinerat Wäförsvar och Åhus försökte få till målchanserna genom långa bollar på anfallarna. Wä stod upp på ett exemplariskt sätt och det var hemmalaget som skapade målchans efter målchans, dock utan resultat. Eller vad sägs som en del friläge, rensning på mållinjen och nickar precis utanför och i stolpen. Det är verkligen ett under att vi inte leder med 3-0 efter första halvleken. 

Efter en hel drös med målchanser för Wä och några enstaka från Åhus IF gör Wä 1-0. Efter en skottpass från Thomas befinner sig Jens vid bortre stoplen och dundrar in ledningsmålet. Mycket välförtjänt.
Efter målet ligger matchen i lä och det är händer lite småsaker åt vardera håll. Helt plötsligt, några få minuter innan första halvlekens slut lyckas Åhus kvittera. Det är inte vilket mål som helst, utan ett riktigt skitmål som efter tveksamheter i straffområdet lyckas vänsterbacken Henke få bollen på ryggen och bollen studsar 100% Åhus håll. SNÖPLIGT!
Halvtidsvilan kändes som en förlust, dock syntes Wä's misstag betydligt mer i försvaret än i anfallet. Lite mer noggrannhet i offensiven hade inneburit en 3-4målsledning. 


Wä gick ut till andra halvlek med en nytändning och en förhoppning om att rättvisan skulle segra. De inledande minuterna av andra halvlek blev ett ställningskrig och Wä lyckas gå upp och göra 2-1 genom Dawid's rackarrökare i stolpen och sedan in i mål. Strax utanför straffområdet slog Wä IF's Essien till och tog Wä till ledningen. 

Strax där efter kunde Åhus återigen kvittera på ett snöpligt vis. En misslyckad och för kort hemåtnick resulterade i Åhus favör och Åhus-anfallaren fick göra ett av sina enklare mål i karriären. Lika igen och 2-2, SNÖPLIGT...
Målkalaset var dock inte över ännu och efter en av Wä's 100 hörnor lyckas Henke hitta pannan på en omarkerad Jens som enkelt kunde knoppa in ledningsmålet 3-2 till hemmalaget. Det återstod då ca 15 minuter av matchen. 

Resterande minuter av matchen blev ett krig för att kunna behålla ledningen. Men med oturen i nacken var det svårt. Det återstod ca 5 min av matchen och en Åhus-spelare får alldeles för enkelt glida igenom Wä's mittförsvar, slå en pass och ännu ett slarvigt mål släpps in. Nåväl, 3-3. 

I slutminuten får Wä en hörna och Henke går ut för att ta den, hörnan slås och Åhus-målvakten slukar enkelt bollen och skickar en långboll på deras anfallare. Efter ett missförstånd mellan Wä's sisteman och målvakten slutar i Åhusspelarens favör igen och han kan enkelt rulla in 3-4 i en tom bur...

Fotboll är minsann inte logiskt för fem öre. Jag tror aldrig att, under mina 15 år som fotbollsspelare, jag varit med om något värre och mer orättvist än denna match. Den ilska som brinner inom en är så stor att det är svårt att beskriva. Åhus i all ära men även de måste erkänna att de hade vinden med sig denna gång. Sjukare har sällan skådats. Gästerna gjorde en helt okej match men måste vara enormt nöjda med en vinst i denna match. Matchens lirare blir högerbacken Anton Sandgren för ett evigt slit och kämpande. 


Resultat omgång 7:


2012-05-24
Sösdala - Vinslöv 2 - 4

2012-05-25
Ovesholm - Tosteberga/Nymö 1 - 2
2012-05-25
Åsum - Fjälkinge 0 - 1

2012-05-25
Vanneberga - Yngsjö 0 - 2

2012-05-25
Önnestad - Hanaskog 3 - 4

2012-05-25
- Åhus IF 3 - 4

Love Wä IF!



Kommentarer
Postat av: ronaldo

Anton?????? Du måste skämta?

2012-05-26 @ 17:20:49
Postat av: Wä-supporter

Ni var inte alls bra så ni får delvis själva ta på er förlusten. Baklinjen har lika många hål som ett fisknät. Ni har 5:ans bästa målvakt men han ska inte ta allt asvar, baklinjen måste finnas där och va stabil. Sen får man inte missa frilägen så, man måste sätta alla målchanser. Love Wä IF, på onsdag ska ni vinna!

2012-05-26 @ 20:58:00
Postat av: W

Word...

2012-05-28 @ 14:54:50
Postat av: Wä for the.. lose?

Ni borde verkligen ta tag i er själva och verkligen visa vad ni går för. Nu är det bara för jävla dåligt, fortsätter ni såhär med denna inställning så kan ni glömma div 4. I dagsläget finns det 2 bra spelare i hela laget, Dryzmala och Kajan. Tyvärr får Kajan dra hela lasset själv då ingen spelare tar sitt ansvar baktill. Skamligt..

2012-05-30 @ 22:59:07
Postat av: honda

när kommer inlägget om hanaskogsmatchen?

2012-06-01 @ 00:21:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0