Tredje segern och segertåget rullar vidare

Igår var det fredagen den 27:e april och Wä IF åkte på besök på Wendesvallen i Åsum. Åsums BK stod som nästa offer.

Gårdagens match spelades under 17 graders värme. Den varmaste seriematchen hittills, och det kändes.

Backlinje: Sandgren, RistevskiBasse och Henke
Mittfält: Tim, Clemen(Jocke), Dawid och Ehlde(Nico)
Anfall: Macce och Jens

Bänken: NicoMattssonStarnäsJocke och Danne.

WÄ IF mot Åsums BK, ett grannortsderby som spelades 18:45 på Åsums hoppiga gräsmatta. Wä gjorde en ändrig från matchen senast mot Ovesholm. Jonas Mattsson som varit sjuk i veckan kom till samlingen och gjorde sitt bästa för att kunna ställa upp för laget med sitt mäktiga försvarsspel. Efter uppvärmningen kände ändå mittbacksgiganten att han inte kunde ställa upp med sin förkylning. Istället klev Basse in, och som han gjorde det, med ett oklanderligt försvarsspel. Basse tillsammans med Ristevski skulle visa sig vara en vinnande kombination.
Mittbacksparet kunde enkelt avvärja vartenda anfall som Åsum skapade. Deras duktiga försvarsspel kombinerat med Kajans extremt mäktiga målvaktsspel. ...Och jag står fortfarande kvar vid mina tidigare ord då jag beskrev denna muskulöse målvaktspanter. Men en stor hyllning ska även tillägnas ytterspringarna Sankan och Henke som ständigt medverkade i anfallen, dock lika snabba tillbaka för att avstyra kommande motanfall.

(Åsums BK - Wä IF)
(Foto: Rickard Bodén)

Det skulle inte dröja länge innan topplaget Wä skulle sätta sin prägel på matchen. Åsum började med avsparken, en långboll skickades iväg av deras mittback. En alldeles för lång spark och Kajan enkelt suga in den. Snabbt kastade Kajan ut boll och genom en snygg pass kommer Macce fri på vänsterkanten. Lätt och ledigt kunde han sedan löpa sig fri från både vänsterbacken och mittbacken. Ett lågt inlägg från "Wä's Bergkamp" hamnade vid bortre stolpen där Jens befann sig. Enkelt kunde han pricka in 0-1 till Wä efter bara 1 minut.

Efter målet blev wäspelarna lite mer försiktiga, som man brukar bli efter ett tidigt mål. Trots det fortsatte Wä att mata på med bollar på anfallet. Macce var mycket ettrig och löpvillig, ett levande hot för Åsums backlinje. Tack vare precisa framspelningar kunde Macce och Jens gång på gång utmana Åsums burvaktare.

Ett dussin minuter senare från första målet kunde Macce återigen löpa sig fri på sin vänsterkant. Enkelt smet han förbi innerbacken och kunde snyggt avsluta med en placerad bredsidespark. Bollen tog i stolpen och på returen högg anfallskollegan Jens som med sin vänsterfot kunde "håsesparka" in 0-2 till Wä IF.

Spelet i övrigt under första halvlek var lika fördelat lagen emellan. Åsum bjud på bra passningsspel utan att direkt skapa några lägen. Deras anfall höll sig oftast på mittplan och inläggen kom långt utifrån. På grund av det uppstod inga direkta farligheter. Tydligt saknades ett djupledsspel, och Åsums någorlunda korta anfallsspelare lyckades inte skapa några målchanser på ytterspringarnas inlägg.

Första halvlek slutade med ett Wä-övertag med 0-2 och spelarna gick till vila. I ömklädningsrummet var stämningen tämligen flärdfri. M&M delgav sina tankar om första delen och med orden "vi leder med 0-2 och vi ska fan ta hem 3 pinnar idag grabbar" gick vi ut och mötte andra delen.

Tidigt i andra halvlek tog Åsum över mer och mer. Tyvärr för deras skull lyckades de inte komma till. Deras spelövertag var en aning innehållslös och Wä kunde försvara ledningen. Inlägg efter inlägg plockades ner av målvaktpantern Kajan som lätt och ledigt kan utnämnas till matchens lirare, jag tror ingen har några invändningar mot det. Denne man har nu släppt in 1 mål på 3 matcher, vilken kung. Inte konstigt att Claes Björkman kom fram till Kajan efter matchen och gav honom beröm.

Åsums spel påminde mycket om Wä IF tidigare dagar. Ett ungt lag som vill mycket och har mycket boll utan att direkt skapa några lägen. Wä's mittfält som under 10 minuter i första halvlek och likaså andra halvlek var isolerade gjorde ett mycket gediget arbete. Dawid med sina bollvinnartakter, Tim med sina precisionsfulla passningar och duktiga speluppfattning och Ehlde med sin givna spelidé som innefattar en blandning av Dawids bollvinnande och Tim's precisionsfullhet. Tillsammans utgjorde de ett mittfält som höll Åsums motsvarighet i schack. Och det var inte vilket mittfält som helst. Det innehöll tremålsgörande KFF-lånet Thiago Da Silva och duktige Marcus Thuvesson

I andra halvlek skapades många chanser för Wä, dock missades många klara chanser och 0-2 stod sig matchen ut. Trots Åsums övertag kunde matchen likaväl kunnat sluta 0-5 till Wä. Märkväl att Åsum aldrig hade någon direkt målchans. Mycket tack vare ett Wä med spelare som alla bidrog med sin del. En eloge ska ges till inhoppande Jocke och Nico som ändrade utgångsläget med sitt deltagande. Mittfältet och anfallet fick då ny kraft och Wä kunde återigen mala på, denna gång utan reslutat.

Matchen slutade 0-2 och som sagt, SEGERTÅGET rullar vidare!