Vanneberga IF i blickfånget

Så här i början på dessa försäsongstider tänkte vi att det kunde vara trevligt att titta lite närmare på övriga lag i kommande års serieuppsättning.
Eller ”superfemman” som den så gärna vill kallas!

Nästa lag ut i blickfånget är laget från landet, Vanneberga IF! Senast Wä mötte Vanneberga i en tävlingsmatch var för 2 år sedan men det har även spelats träningsmatcher. Den träningsmatchen var i somras och den vann Wä ganska enkelt med 1-3 och det kändes bra att vi äntligen hade besegrat Vanneberga. Nu återstår det bara att göra liknande när tävlingsmatcherna kommer igång.

Det är ett Vanneberga som har lite förändringar jämfört med när vi mötte dem senast. Den största ändring har skett på tränarsidan då Jens Larsson har blivit ersatt av Martin Michalski som är direktimporterad från division 3-laget Bromölla, där han var spelande tränare. Vad detta kommer att ha för inverkan på Vannebergaspelarna är ju i nuläget svårt att säga, den som lever får se.

Som vi alltid har känt Vanneberga är det ett stabilt lag med många äldre rutinerade spelare som vet vad gör där ute på fältet. Det har varit många tunga matcher för Wä med tunga förluster mot ett, vid den tiden, ett bättre lag. Det har kanske inte alltid varit det vackraste spelet eller de mest kompetenta spelidéerna, men vinnande fotboll är ju rolig fotboll. Som ni kan se nedan har vi inte vunnit på minst 4 matcher, förutom träningsmatchen i somras.

På spelarsidan har det också varit lite in och ut. Mest tongivande måste vara André Sellgren som innan klubbytet sköt baljor för Kiaby IF. En duktig och snabb anfallare som antagligen kommer göra en del baljor för Vanneberga detta år. En annan möjlig spelarpotential är Roger Eriksson som har kritat på och som innan dess spelade i Åhus HBK.
På förlustsidan ser det mörkare ut. Andreas Stjärnkvist, en ganska tung men snabb striker som med sin rutin kunde överlista en hel del keepers. Hans nya klubb blev Vittskövle, precis som tränare Jens. Marcus Olsson går till seriekonkurrenten Fjälkinge. David Lindgren tar sitt pick o pack och dra mot division 6 och Kristianstad BoIS, mycket pågrund av att pappa Peter Lindgren är tränare just där. Johan Kullman stegar upp till Näsum och division 4. Likaså den stabile målvakten Kristian Önnervik byter upp sig till division 4, till Åhus HBK.

Jag tror att det blir ett aningen tungt år för Vanneberga i nordöstra femman, men det återstår att se. 


(Foto från Hörby FF)

Nyförvärv och förluster på spelarsidan:
In: Martin Michalski, spelande tränare Bromölla. André Sellgren, Kiaby. Roger Eriksson, Åhus HBK. Anders Eriksson, Tosteberga/Nymölla. Johan Henriksson, comeback, senast i Häljarp. Johan Schrewelius, comeback, senast i Åhus HBK. Rickard Nilsson, comeback, senast i Åhus IF.
Ut: Andreas Stjärnkvist, Vittskövle. Marcus Olsson, Fjälkinge. David Lindgren, Kristianstad BoIS. Johan Kullman, Näsum. Kristian Önnervik, Åhus HBK. Jens Larsson, tränare Vittskövle.

Källa: http://blogg.kristianstadsbladet.se/patrikpersson/silly-season-just-nu-3/

2008:
6:e placering i div 5

2009:
4:e placering i div 5

2010:
2:a placering i div 5 - kval till div 4
Vanneberga IF - Furulunds IK 1-1, e.straffar 3-5

2011:
6:e placering i div 5

Resultat från senaste möten mellan Wä och Vanneberga:
Vanneberga IF - Wä IF 3-0
Wä IF - Vanneberga IF 0-1
Vanneberga IF - Wä IF 2-1
Wä IF - Vanneberga IF 1-4


Vi i Wä hoppas på spännande matcher och rättvisa segrar mot detta Vanneberga. Fast det är vi som kommer till deras femma och hoppas på ett fint välkomnande. 




Dagens fotbollscitat:
"Båda lagen spelar nu i numerärt underläge..."
- Staffan Lindeborg, SvT

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0