Ju mer sand som har runnit genom livets timglas, desto klarare ser vi genom det

Okej,
Det var spelarmöte i veckan, närmare bestämt i måndags. Man ledsagades av en Clementson som drog samtliga essentiella angelägenheter som rör oss spelare i Wä IF. Det talades lagfester och ekonomi. Vi beslöt oss helt enkelt för att satsa stenhårt på sponsorerna för att slippa alternativ lottsäljning.
Wä IF som kommer att bygga vidare på sin filosofi: Som Amos Bronson Alcott en gång sade, ju mindre rutin, desto mer liv. Dock har ju Wä IF's unga gäng fått sig några år på nacken nu och medelåldern är så pass hög/låg som 22,9 år. Jag skulle nog kunna beräkna att laget består av 37 spelare(!), detta måste vara unikt för en division 5-klubb. Visst, man hade ju kunnat slussa in vilka spelevinker som helst men jag kan enkelt tillägga att det är inga dussinlirare här inte.

Satsa stenhårt på sponsring?

Det är även dags att bjuda på lite realia angående Wä IF. Nu vill jag börja så långt bak i tiden jag kan komma. Året är 1957/58, jag har grävt djupt för lite fakta kring placeringar. Wä kom då på första placering och man gjorde så mycket som 106 mål den säsongen. Man kunde ju nästan tro att Wä hade värvat och återförenat Gre-No-Li. År 1959 blev likt de nästkommande 22 åren fram till 1981 då Wä befann sig stabilt i division 4. 

Gre-No-Li i Wä-tröjorna på 50-talet?

År 1981 kom Wä på 11:e placering i division 4 och man blev nedflyttade till division 5, dock endast för en sejour på en säsong. 1983 återfanns man i division 4 i ett år och sedan ner till division 5 1984. På senare 80-tal spelade Wä i division 6 i 5 raka år från 1986-1990. Sedan efter det låg man som en jojo mellan division 4 och 5. Det viktigaste att säga är att Wä aldrig har varit lägre än division 6 och tyvärr inte högre än division 4.

Om vi nu förflyttar oss 13 år bakåt i tiden från 2012, år 1999, så befann sig Wä på samma plats som de gör idag, vi snackar division 5-fotboll även då. I division 5 vid den tidpunkten befann sig lag som BW 90 (division 3 nu) och Tollarp (division 4 nu). Där befann sig också många division 6 o 7 lag som Kiaby, Löberöd, Skillinge och Linderöd. Det är, som ni ser, endast BW 90 och Tollarp som befinner sig högre än Wä i dagens utgångsläge. År 1999 var året då Wä kom på 3:e plats i division 5, dock innebar det inte avancemang till division 4.

Nästa år blev det i alla fall ett lyft och konkurrenterna denna gången var inga mindre än BW 90 och Höörs IS från dagens division 3. Där fanns även Tollarp och Brösarp från dagens division 4. Detta var ett mycket framgångsrikt år för Wä och man lyckades överraskande nog vinna år 2000's upplaga av division 5. Det var tiden då Wä intog högre makter och spel i division 4. Det blev avancemang direkt genom bättre målskillnad än andraplacerade Höör.

Wä lyckades sedan hålla sig kvar i division 4 till det 4:e året då de blev nedflyttade tillbaka till division 5. Under åren i division 4 sprang man på motstånd i form av Höörs IS, VMA IK, Nosaby och Hässleholms IF (alla division 3 nu). Man lyckades även att klara sig även under kvalförhållande, stannade kvar i 4:an ytterligare ett år innan det blev steget ned direkt till division 5. 

Efter några år på gräddhyllan blev det raka vägen ner i kreatursspillningen. Man förmådde inte bättre än att komma på 11:e placering i år 2005's upplaga av division 5. Det blev direkt nedflyttning till division 6. 

Som tur var blev det ingen längre vistelse i de lägre divisionerna. Man stannade endast i ett år och det kan vi tacka Wä's ungdomslag för. Wä reste sig och var kapabla till andraplacering i division 6 år 2006. Under året i 6:an hade man derbykonkurrenterna Åsum och Ovesholm vid sin sida som även de slogs om avancemang. Till Wä's glädje stannade bägge kvar något/några år till.

Sedan dess har Wä stannat kvar i division 5 och har endast visat sig svaga under 2009 då det blev kval mot Vanstad. Något som inte krävde mycket ansträngning och Wä lyckades hitta nätet 10 gånger mot 0. Efter det har vi varit nära kvalificering både upp och ned.

10-0 blev det, kommer du ihåg Adnan?

Nu är vi framme vid år 2012's upplaga av division 5. Vad har vi nu att vänta oss detta år? Är något förnyat eller är det samma gamla Wä? Vilken influens kommer de nya spelarna att ge oss?

För att återigen dra oss tillbaka till det där spelarmötet så sades det betänkningar på topp 3-placering. En annan kom med en säker 1-placering, men framgång beror på möda (glöm inte det)
Vad tror ni?(alltid trevligt med kommentarer)

– Kom ihåg: "Det blir ingen succé utan ansträngning", vill även ha detta som slagord för season 2012!

Mycket att se framemot:
Wäbloggen kommer även i början av mars ge ut en kort presentation om varje lag i årets edition av division 5 Skåne Nordöstra. Precis som alla andra bloggar kommer vi att tippa slutresultatet av årets division 5. Wäbloggen kommer även att bjuda på intervjuer av tongivande spelare likaså supportrar (allt detta i mars).

 


Kommentarer
Postat av: R.B

Klok rubrik - I love it!

37(?) taggade man!

Jag tror på 2012!

Vamos, vamos!

2012-02-15 @ 05:05:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0