Matchen Gud glömde, första träningsmatchen för Wä

Dagens match mellan Wä IF och Vittskövle påminde om allt annat än en fotbollsmatch. Regnet öste ner på Kristianstads plastiga gräsplan. På planen sprang 22 genomvåta spelare med förhoppningen om att spela fotboll.
Matchen tog sin start lite innan 15.00 och trots regnet och den dåliga fantasin på planen, fanns wäsupportrarna på plats. Det var ett mer eller mindre reservbetonat Wä som ställde upp på mattan, till inställningen sett kunde det inte varit något annat iallafall. Visst fanns där glimtar av bra fotboll under matchens gång men mer än så bjöds vi på.

Vittskölves tre baljor kom till på ganska likartade vis. Bollarna kom upp på deras tunga anfallare som enkelt kunde vända in och ut på Wä's tama försvarsspelare. Gustav Berger från J-laget fick idag chansen mellan stolparna på grund av brist på egna målvakter och gjorde en helt okej insats. J-lagsmålvakten hade en tuff eftermiddag på Kristianstad IP och fick inte mycket hjälp av backlinjen. Efter ca 23 minuter stod det 0-1 till Vittskövle genom anfallsbjässen Stefan Hjelm som även gjorde 0-2-målet en bit in i andra halvlek. Nyförvärvet från Vanneberga, Andreas Stjärnkvist, säkrade första träningsmatchs-segern för Vittskövle genom sitt 0-3 mål. När det återstod ca 10 minuter av matchen fick Wä ett tröstmål genom Frippe som efter ett inkast fick en pass framför målet av ingen mindre än Dawid Drzymala. 1-3 slutade matchen på Kristianstad IP denna lördagseftermiddag

Förutom målen var det mest spel och bolltapp på mitten och under en sådan blek match finns det inte mycket positivt att säga. Ett minus i kanten får Emil "Gaymol" som till sin frustration tappade vettet under en felavblåst offisidesituation och skrek ut frågan "är du dum i huvudet?" till domaren, uppskattat? Njaaaa... Utbrottet ledde såklart till ett rött kort och ut gick Emil efter dryga 20 minuter av andra halvlek. 


(Det var ett blekt Wä publiken fick skåda)

Piggast på plan under en annars mycket blek match var idag 15-årige Lauge som visade vilja. Drzymala visade prov på kvicka fötter och härlig spelförståelse. Det var också denne som spelade fram till Wä's enda mål som gjordes av "Frippe". Tim som bjöd publiken på fina fötter o snygga vändningar gjorde också en helt okej insats idag. Jocke som mestadels hängde med huvudet under matchens senare minuter, visade under första halvlek varför han ska spela i Wä's startelva i år. 


(Ett riktigt sömnpiller, eller hur Basse?)(Det var inte bara vädret som var grått)

Kommentarer
Postat av: dawid

det stavas med DRZYMALA! det var en soft match ;)

2012-02-18 @ 22:31:36
Postat av: J.F

Sorry Dawid. Det är fixat nu iaf!

2012-02-19 @ 12:33:40
Postat av: Basse

Ingen var eller kommer någonsin vara i min nivå! Fan vad jag är bra

2012-02-19 @ 20:17:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0