Att göra en "Figo"

Att göra en förbjuden flytt till grannklubben, det vet vi är ganska känsligt. Det finns många som har gjort den olovliga flytten från en klubb till klubben näravid. Vi har Ashley Cole från Arsenal till Chelsea och vi har Luis Figo från Barcelona till Real Madrid, för att bara nämna några. Nu har vi även Håkan Mårtensson som lämnar Wä för Åsum. Känsligt? Ja, minst sagt!

"Blogghogge""Discohogge""Dj van Hogg", "Honda""Magic""Ronaldo", eller som vi känner honom bäst: "Hogge". Visst mina damer och herrar, det är synnerligen en tragisk historia. Allt tog sin början i Gärds Köpinge för grabben från Hovbys gårdar. Nästa steg i karriären blev Wä IF. Efter något år i A-laget steg berömmelsen honom åt huvudet och uppgraderingen blev ett faktum. Det blev Nosaby för skyttekungen och ett steg närmare allsmäktighet. Tyvärr satte skadorna käppar i hjulet för Hovby:aren, nemesis(knäskada) hade drabbat den unge med högmod. Det blev tafatta år i Nosabys U-lag men till Wä:s glädje blev det ett återtågande på Wä IP. Den primära lösningen var en utlåning som senare blev en övergång.

Visst har vi själva varit med om sådant i Wä, inte minst nu när vi skördade halva Ovesholm. Vi har även en i nuvarande truppen, Adnan Becirovic, som drog på en sejour i Fjälkinge - fångade förnuftet och återvände. Frågan är bara om öknamnet "Judas" sitter kvar? Slipper Adnan detta nu och kommer det istället smitta ner Håkan?


Håkan som själv bedrev den inofficiella Wäbloggen för något år sedan, med massa smaskigt om varje individ i laget. För övrigt i bloggen skrev han även om sitt spännande liv och sina stora äventyr. Det jag vill ha sagt är att Håkan kanske ändå blev en Wä-profil under sina år här och vi kommer verkligen sakna vår Hogge. För visst satte han sina spår. 


("Hogge" är prydligt klädd under en av Wä's lagfester)

I Åsum kommer Håkan att bli en av de äldsta utan tvekan, en pappa i laget helt enkelt. Visst är det lätt att förstå, vem vill inte bli pappa när man får chansen? Jag undrar om Claes Björkman tog nog fram sina fiktiva superkrafter för att locka dit Herr Mårtensson. Men visst, för lite speltid i en klubb leder till klubbyte. Det är väl uppmärksamheten och att få spela tävlingsmatcher med a-laget som Hogge är ute efter.

En sak vill jag nog ändå lova, en dag kommer han tillbaka. Kanske inte idag, kanske inte imorgon men senare i livet kommer han. 

Vi önskar Håkan Mårtensson all lycka till på Wendesvallen och Åsums BK. Därmed har vi 3:e spelarförlusten detta år.





Dagens fotbollscitat:
"Och Milla har inte varit på plan mer än en minut, en och en halv minut och 20 sekunder"
- Bosse Hansson, Tv-sporten


Kommentarer
Postat av: David

Tror Honda vill spela med John Beck, därför han byter:)

2012-01-24 @ 17:27:53
Postat av: Jens

Kanske, men jag tror han kommer tillbaka ganska snabbt igen.

2012-01-24 @ 22:23:24
Postat av: Honda

Fin bild. John Beck seriens bästa Holländare

2012-01-31 @ 19:41:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0